Weersituatie

Fairnessupdate
Zondag 16 juni, 13:00 uur
ORANJE

8 naar 6 banen waar mogelijk

Vanmorgen is vanwege de weersomstandigheden besloten om zondag waar mogelijk races over 6 banen te varen in banen 3 t/m 8. Banen 1 en 2 zijn – indien er de betreffende race niet in gestart wordt – verboden terrein. Dit kan gevolgen hebben voor het tijdschema en de promotiecodes. De loting in Time-Team is nu actueel.

  • Voorwedstrijden over 8 banen worden verroeid over 6 banen in banen 3 t/m 8 met banen 1 en 2 verboden gebied
  • Voor halve finales volgend op voorwedstrijden van gisteren geldt dat de 2 laatst geplaatste ploegen uit iedere halve finale wegvallen
  • Voor finales volgend op halve finales van gisteren geldt dat de 2 laatst geplaatste ploegen uit de A-finale doorschuiven naar de B-finale; de 4 laatst geplaatste ploegen uit de B-finale schuiven door naar de C-finale
  • Races for lanes over 7 of 8 banen worden 2 voorwedstrijden in banen 3 t/m 8 met banen 1 en 2 verboden gebied
  • Directe finales over 7 banen blijven directe finales in banen 2 t/m 8 met baan 1 verboden gebied
  • Directe finales over 8 banen blijven directe finales over 8 banen.

Voor het finale-blok worden vooralsnog geen aanvullende maatregelen genomen.

Kijk voor de actuele situatie op Time-Team!

 

—- Toelichting weercode —

Aangezien roeien een buitensport is en dus afhankelijk van het weer, kunnen er situaties ontstaan waar geoordeeld moet worden over de veiligheid en eerlijkheid van de wedstrijd. Om over dit soort situaties te oordelen is er een fairnesscommisse aanwezig op de wedstrijd. Deze bestaat uit ervaren coaches, roeiers en wedstrijdorganisatoren van verschillende verenigingen en deze monitort tijdens de Damen Raceroei Regatta de weersomstandigheden en de eerlijkheid op de baan.

Om te zorgen dat op de Damen Raceroei Regatta de communicatie aangaande het weer en zijn invloed zo soepel mogelijk verloopt, maken we ook dit jaar weer gebruik van een systeem met weercodes. De actuele weercode wordt gecommuniceerd via de website, Time-Team and social media (Facebook, Instagram en Twitter).

Ook zal er dit jaar op vaste tijdstippen worden gecommuniceerd over eventuele maatregelen. Dit kunt u ook vinden in het fairnessprotocol.

De weercodes zijn als volgt:

Code GROEN
Het weer geeft geen aanleiding tot veranderen van de wedstrijdsituatie of het tijdschema.
Code GEEL
Wees alert! Er worden weercondities voorspeld waarbij de kans groot is dat er zaken gaan veranderen in de wedstrijdsituatie of het tijdschema. Denk hierbij aan:

  • Het verschuiven van de wedstrijdbanen
  • Het varen van time-trials
  • Het uitstellen van races
  • Het schrappen van races

De organisatie zal eventuele veranderingen via alle mogelijke kanalen communiceren. Zorg dus dat je deze goed in de gaten houdt. De communicatiekanalen zijn in beginsel de website (damenraceroeiregatta.nl onder het kopje ‘weersituatie’) en het secretariaat bij de finishtoren. Verder zullen we zorgen dat het commentaar elke verandering zal mededelen en toelichten.

Code ROOD
De weercondities leveren op dit moment een ontoelaatbaar veiligheidsrisico op. Tot nader order zijn alle races afgelast.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de volgende personen:

Roos Teeuwen, Cleo Orbons en Laura van de Wardt
Wedstrijdleiders
T:  06-48023954 / 06-52111806 / 06-24595900
E: wedstrijdleiding@laga.nl

white gradient