Rotterdam Topsport

Wereldwijd is er een handvol steden waar sport simpelweg in het DNA zit. Rotterdam is er één van… Rotterdam, Your Sports City. Een indrukwekkend trackrecord van internationaal aansprekende evenementen, als de start van de Tour de France, het WK Turnen, de ABN AMRO Marathon, het ABN AMRO World Tennis Tournament en de hippische sport van het CHIO Rotterdam. Ieder jaar presteren we het weer om Rotterdam in de spotlights te zetten met een keur aan sportactiviteiten en -evenementen.

Maar buiten het blikveld van media en publiek verricht Rotterdam Topsport veel werk dat minstens even belangrijk is. Achter de schermen werken we hard om Rotterdam als topsportstad te profileren en daarnaast het Nederlandse topsportklimaat op lokaal en (inter)nationaal niveau te promoten en te verbeteren.

Samen met het gemeentebestuur, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport hebben we sinds 2002 een voortrekkersrol om van Rotterdam dé Sportstad van Nederland te maken. Zo hebben we samen al grote internationale evenementen georganiseerd en EK’s en WK’s naar onze stad weten te halen.

Sportverenigingen krijgen een steeds betere ondersteuning en dat is ook terug te zien in de stijgende lijn van prestaties van topsportverenigingen. In de stad zelf proberen we door ‘side events’ zowel in buurten (pleintjes) als op scholen de combinatie topsport-breedtesport te stimuleren en daarmee de Rotterdamse sportparticipatie te verhogen.

Nieuwe plannen voor accommodaties, vernieuwende concepten en creatieve oplossingen worden gevonden om de Rotterdamse sport te faciliteren. Deze ambities staan in de Sportnota 2010-2016.

De missie van Rotterdam Topsport luidt
Het bereiken en versterken van de nationale en internationale positionering van Rotterdam als toonaangevende sportstad, waarin de sportinfrastructuur en het organiserend vermogen optimaal zijn ontwikkeld.

Website: http://www.rotterdamtopsport.nl/

white gradient