Plusport

Historie
Hoe kun je e-learning cursuspakketten via internet opzetten als je één van de eersten bent die hiermee aan de slag gaat? Dat is de vraag die PlusPort oprichters Ron Bruijn en Yvonne Loef elkaar elf jaar geleden stelden. Ron vanuit zijn expertise op het gebied van bandbreedte en internet bij KPNQwest en Yvonne vanuit de opleidingen kant.

Tijdens de oprichting in november 2003 was het internet niet zo ingeburgerd, zoals dat tegenwoordig het geval is. Yvonne en Ron kwamen tot de conclusie dat iemand een intrinsieke motivatie moest hebben om online te willen leren in plaats van in een klas te zitten. Terugkijkend, was dan ook telkens de vraag als wij een nieuw product lanceerden: “What’s in it for me?”. E-learning cursuspakketten moesten goedkoop en goed zijn en direct te starten. Het mocht geen boek zijn, maar moest veel meer brengen.

De eerste stap op de markt
Een certificaat of diploma om je werk te kunnen doen, bleek een goede motivatie. Toen VCA certificering een steeds belangrijkere rol ging spelen op het gebied van veilig werken, hebben we ons eerste product gelanceerd: de VCA cursus via internet. Niet de hele dag naar iemand luisteren die uit eigen werk voorleest of boeken lezen, maar interactieve trainingsmodules doorlopen, inclusief vragen, voorbeelden voor veilig gedrag, toetsen, en vooral geluid en opdrachten.

De eerste drie jaar was het heel moeilijk om opdrachtgevers te overtuigen van de voordelen van online leren. Deels doordat er maar weinig bekend was over deze leermethode, maar ook omdat men niet geloofde dat operationele medewerkers dit zouden kunnen. Natuurlijk hielden we vol en bleken steeds meer klanten bereid om, dankzij de enorme kostenbesparing en effectiviteitverbetering, de gok te wagen. En met succes!

Van 2003 tot op heden zijn ruim 90.000 kandidaten succesvol door ons opgeleid voor een van de e-learning veiligheidstrainingen die we via internet op onze direct-websites aanbieden. En daar zijn we trots op!

Website: https://plusport.com/

white gradient