Over de Damen

20130504_drr_68_croppedIn 2019 organiseert de D.S.R.V. “Laga” voor de zevende maal de Damen Raceroei Regatta. Na de voorgaande edities kijkt de organisatie al weer vooruit om tijdens de zevende editie wederom een uniek evenement neer te zetten. De afgelopen zes jaar heeft de wedstrijd een succesvolle opstartfase gehad en meteen een stevige groeispurt overleefd. Dit jaar werpt dit zijn vruchten af: Dit jaar zal het Aegon NK Groot plaatsvinden bij de Damen Raceroei Regatta!

Waar de focus van de Damen Raceroei Regatta eerder lag op deelnemers uit de subtop, is de focus van de wedstrijd dit jaar verschoven naar de wedstrijdroeier in het algemeen. Het ideale moment om je te meten met de rest van de (sub)top van roeiend Nederland. Een wedstrijd waar het draait om prestatie en racen op het scherpst van de snede. Voor junioren en senioren de ideale mogelijkheid om zich te laten zien en in de schaduw van de alle andere aanwezige talenten de overwinning te grijpen!

De focus van de organisatie ligt op het optimaal ondersteunen van de roeier tijdens het neerzetten van zijn/haar prestaties. De organisatie stelt dan ook alles in het werk om alle randvoorwaarden, die nodig zijn om een topprestatie te leveren, te verzorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voedzame lunch voor de roeiers, een massage tussen de races door en leenfietsen voor coaches.

De Damen Raceroei Regatta / Aegon NK Groot 2019 sluit zich volledig aan bij de ambitie van de KNRB om het roeien in Nederland te professionaliseren en naar een hoger niveau te tillen. De organisatie heeft daarom ook als doel om het roeien onder een breder publiek bekend te maken. Roeien is een mooie sport, maar nog vrij onbekend. Tijdens de wedstrijd zullen toeschouwers dan ook betrokken worden bij het roeien door middel van duidelijk commentaar en informatieboekjes. Daarnaast is er ook meer te beleven als u even genoeg roeien heeft gezien. Er zullen studententeams van de TU Delft aanwezig zijn en u kunt altijd een fiets pakken om een ontspannend tochtje te maken door het natuurgebied de Eendragtspolder.

Kortom, wilt u ook genieten van een weekend vol spannende races, perfecte faciliteiten en vele andere activiteiten? Zorg dan dat u er bij bent op 15&16 juni 2019!

white gradient