Haal je examen op de Damen!

Gepubliceerd op: 9 april, 2015

Ook aan de junioren wordt volop aandacht besteed op de Damen Raceroei Regatta. Niet alleen is het aantal uitgeschreven velden veelzijdig, ook willen we er voor zorgen dat junioren hun wedstrijden kunnen combineren met hard studeren voor de eindexamens, zodat ook in de schoolbanken de winst wordt behaald!

StuDieruimte
De eindexamens komen er aan, dus vele (top)junioren voelen de studiedruk stijgen. Wij snappen dat dit lastig is als je een volledig weekend op een roeibaan aanwezig bent. Daarom zal in samenwerking met StuD in de vergaderkamer van het hoofdgebouw van de Willem-Alexanderbaan een studieruimte worden ingericht. Tussen je races een rustige plek opzoeken om nog een paar uur te kunnen studeren? Het is voor je geregeld!

Boordvelden
Een aantal jaar geleden is door de KNRB de nadruk van het juniorenroeien van het scullen afgeschoven: de introductie van de junioren WK-acht zorgde ervoor dat de topjunioren zich ook in het boordroeien moesten bewijzen. Ook op de Damen Raceroei Regatta kunnen junioren laten zien hoe snel ze met één riem de baan over kunnen. Op zaterdag 2 mei zullen de J18 4- en de M18 2- worden uitgeschreven, op zondag 3 mei de M18 4- en J18 2-. Verder zal het voor zowel J16, M16, J18 en M18 mogelijk zijn om in de acht te starten. Voor een volledig overzicht van alle velden op de Damen Raceroei Regatta kun je hier terecht.

Heats
In tegenstelling tot de vorige editie zullen de skiffs bij de junioren weer verroeid worden in heats: elke heat heeft zijn eigen winnaar. De andere juniorennummers zullen, zoals gebruikelijk bij nationale wedstrijden, worden verroeid met voorwedstrijden en finales.

white gradient