DreamTeams

Kom op de Damen Raceroei Regatta 2019 vanaf 10.00 uur naar de Regattaboulevard en laat je inspireren door de gemotiveerde DreamTeams van de TU Delft! In de afgelopen tien jaar heeft de Technische Universiteit Delft een mooie reputatie opgebouwd, mede dankzij de DreamTeams. Dit zijn teams waarbij studenten samenwerken om een voertuig, of zelfs een raket te bouwen, om te racen tegen andere teams van over de hele wereld of wereldrecords te verbreken.

De volgende teams zijn dit jaar aanwezig op de wedstrijd:

  • Human Power Team
  • WASUB
  • Project March
  • Solar Boat

Hieronder worden de teams voorgesteld.

Human Power Team
Het Human Power Team bestaat uit studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam, en bouwt sinds 2010 ieder jaar een speciale fiets met als doel de grenzen van de menselijke potentie te verleggen. De naam van dit hightech product is de VeloX. Gedurende de jaren is het team zeer succesvol geweest, met als hoogtepunt het behalen van het wereldsnelheidsrecord in 2013 met 134 km/u!

Anders dan de voorgaande jaren zal het team zich dit jaar specifiek richten op het wereldsnelheidsrecord voor vrouwen. Nederland is een echt fietsland waar vrouwen op internationaal niveau tot de top behoren. Daarom gaan wij de uitdaging aan om onze innovaties toe te passen op een VeloX ontwikkeld voor vrouwen. Tijdens de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC) in zullen wij het huidige wereldrecord van 122 km/u aanvallen!

Ben je benieuwd naar hoe de beweginswetenschappers van het Human Power Team hun kennis over topsport toepassen, wil je meer informatie over onze vooraanstaande techniek, of ben je juist benieuwd hoe wij techniek en topsport bij elkaar brengen? Kom dan langs op de Regatta Boulevard of bezoek de site.

Link website: www.hptdelft.nl

WASUB
WASUB is een dreamteam van de TU Delft aangevuld met studenten van de Haagse Hogeschool en VU Amsterdam. Elk jaar ontwerpen, bouwen en racen deze studenten een mens-aangedreven onderzeeër. Afgelopen jaren zijn de verscheidene WASUB teams hier goed in geslaagd en in 2015 heeft WASUB V zelfs het wereldsnelheidsrecord voor 1-persoons propeller mens-aangedreven onderzeeërs weten neer te zetten met maar liefst een snelheid van 7.42 knopen. Ook de WASUB VI was zeer succesvol en nam vorig jaar meerdere prijzen mee naar huis tijdens de European Internationals Submarine Races in Engeland.

Dit jaar is het de beurt aan het nieuwe WASUB team om deze successen te evenaren. Zij hebben er echter voor gekozen om de uitdaging aan te gaan en dit in een andere categorie te doen, namelijk de 1-persoons niet propeller aangedreven klasse. Ben jij benieuwd naar welk aandrijfmechanisme het geworden is en hoe het precies werkt? Wil jij ervaren hoe het is om in een WASUB te varen? Kom dan de nieuwe boot aanschouwing bij de WASUB stand tijdens de Damen Raceroei Regatta of neem een kijkje op de WASUB website: www.wasub.nl.

Project MARCH

Op dit moment is de biomedische technologie omtrent exoskeletten dusdanig onderontwikkeld dat mensen met verlamde of slecht functionerende benen de rest van hun leven gebonden zijn aan een rolstoel. Project MARCH wil hier verandering in brengen!

Simpele dagelijkse bezigheden, zoals boodschappen doen, worden vaak uitdagend of zelfs onmogelijk bevonden door rolstoelgebruikers.

Door het teruggeven van volledige bewegingsvrijheid ondervindt de beperkte niet alleen de praktische voordelen van autonomie zoals zelf gaan en staan waar hij of zij maar wil, maar is hij of zij ook in staat op ooghoogte met vrienden en familie te communiceren in plaats van dat er steeds maar op hem of haar ‘neergekeken’ wordt.

Bovendien verbetert de gezondheid aanzienlijk. Zo neemt onder andere de kans op trombose af, worden botten sterker, gaat de darmwerking vooruit, verminderen doorligwonden, versterken de spieren en neemt de conditie toe. Het afhankelijk zijn van zorgverleners en -verzekeraars neemt af.

Kijk voor meer informatie op de website: www.projectmarch.nl

Solar Boat
Het TU Delft Solar Boat Team ontwerpt en bouwt draagvleugelboten aangedreven door puur en alleen zonne-energie. De draagvleugels tillen de gehele romp uit het water waardoor de waterweerstand verlaagd wordt. Hierdoor kunnen de boten een hoge snelheid behalen op zeer weinig energie, namelijk met het vermogen vergelijkbaar met die van twee waterkokers.

Het 2018 Team doet met de nieuwe boot mee aan de Solar Sport One competitie. De volgende editie begint in mei 2018. Hiernaast zal het team ook meedoen aan de Monaco Solar Boat Challenge in Juli 208.

Het TU Delft Solar Boat Team wordt volledig gerund door studenten en verandert elk jaar van samenstelling. Ook dit jaar wordt er weer gebouwd aan een volledig nieuwe boot. Het team van 2018 bestaat uit 25 studenten van verschillende faculteiten van de TU Delft. Een deel van deze studenten heeft zijn studie voor een jaar op pauze gezet om full time aan de Solar Boat te werken.

Bekijk voor meer informatie de website: www.solarboatteam.nl

Afbeeldingsresultaat voor solar boat tu delft

white gradient