De Damen Raceroei Regatta is een nationale wedstrijd!

Gepubliceerd op: 2 december, 2013

Afgelopen zaterdag 30 november is door de algemene ledenvergadering van de KNRB bevestigd dat de tweede editie van de Damen Raceroei Regatta een nationale roeiwedstrijd zal zijn. Er waren al geruchten dat dit zou gebeuren, maar met de goedkeuring door de ALV zijn deze geruchten ook bevestigd. Verder acht de ALV de organisatie professioneel genoeg om al bij de tweede editie klasserende blikken uit te mogen delen.

In overleg met de KNRB en de ZRB is besloten de verdeling voor het gehele deelnemersveld te verdelen. De Damen Raceroei Regatta zal zich gaan focussen op de subtop en daartoe enkel overgangs-, SB- en SA-velden uitschrijven. Om verder in te spelen op het ontwikkelen van de top van roeiend Nederland, zullen de juniorenroeiers op de Damen Raceroei Regatta een kijkje kunnen nemen in de toernooivorm van seniorenroeiers. In plaats van de directe finales die zij normaal varen, zullen ze hun wedstrijd verroeien volgens het normale schema van voorwedstrijd/finale.

Op 4&5 mei 2013 is door de D.S.R.V. “Laga” voor de eerste maal de Damen Raceroei Regatta georganiseerd. Deze eerste editie is door de Nederlandse roeiwereld bijzonder goed ontvangen. De Damen Raceroei Regatta is een wedstrijd waar hard roeien centraal staat. De organisatie heeft afgelopen jaar dan ook alles in het werk gesteld om te zorgen dat het roeiers, coaches en toeschouwers aan niks ontbrak. Van leenfietsen voor coaches en toeschouwers tot een gratis pastalunch en koffie voor de roeiers, aan alles was gedacht.

Mede dankzij het grote succes van deze eerste editie mag de D.S.R.V. “LAGA” nu bewijzen dat ze in staat is om wederom een spectaculaire tweekilometerwedstrijd te organiseren, deze maal met het stempel nationale wedstrijd. Een spiksplinternieuwe roeibaan, bloedstollende wedstrijden en perfecte faciliteiten voor roeiers, coaches en toeschouwers zullen wederom de ingrediënten zijn voor  het weekend. Wil jij ook genieten van een weekend hard roeien? Zorg dan dat je er bij bent op 3&4 mei 2014!

white gradient