Gradient

Vaarregels

Tijdens de Damen Raceroei Regatta gelden onderstaande verkeersregels voor de ploegen:

Oproeien
Oproeien, warmroeien en cooling -down dient te gebeuren in de daarvoor speciaal aangelegde oproeibanen die gescheiden van de baan te vinden zijn zoals op de kaart hieronder duidelijk te zien is.

Starten
Tien minuten voor uw geplande start meldt u zich bij de kamprechter aan het einde van de oproeibaan. Deze kamprechter zal u en de ploegen waartegen u start op volgorde verzoeken om onder de brug door te varen naar de start, waar u zich gereed maakt voor de start en het commando wordt overgedragen aan de dienstdoende starter.

Finishen
Wanneer u na uw race wordt verwacht aan het erevlot, volgt u de daarvoor aangegeven circulatie. In alle andere gevallen volgt u de baan naar stuurboord, waarbij u na een U-bocht weer terug bent in het oproeigebied. Volgens dezelfde circulatie als tijdens het oproeien, is hier de gelegenheid om uit te roeien. Vervolgens legt u aan bij één van de twee inkomende vlotten.
Overtreden van de verkeersregels kan bestraft worden met een waarschuwing.

Lustrumnummers
De vier Lustrumnummers worden boord aan boord verroeid volgens een knock-outschema op een tweeploegenbaan van 1250 meter.
Bij meer dan acht inschrijvingen wordt de voorwedstrijd als een tijdrace verroeid met vliegende start, waarbij de snelste acht ploegen promoveren naar de kwartfinale. Deze ronde en de volgende rondes worden als boord-aan-boordraces gevaren conform artikel 32 lid 4 van het Reglement voor Roeiwedstrijden.

Vaarregels schematisch Boord aan boord wedstrijden
Vaarregels WAB Boord aan Boord

Vaarregels schematisch Timetrials voor wind vanaf stuurboord

Vaarregels WAB Timetrials
Vaarregels schematisch Lustrumwedstrijden

Vaarregels WAB LUSTRUM

white gradient