Gradient

Dream Teams

Kom op zondag 8 mei vanaf 10.00 uur naar de Raceroeitent en laat je inspireren door de gemotiveerde Dreamteams van de TU Delft! In de afgelopen tien jaar heeft de Technische Universiteit Delft een mooie reputatie opgebouwd, mede dankzij de Dream Teams. Dit zijn teams waarbij studenten samenwerken om een voertuig, of zelfs een raket te bouwen, om te racen tegen andere teams van over de hele wereld of wereldrecords te verbreken. Hieronder worden de teams voorgesteld:

Human Power Team
Studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam ontwikkelen en racen een erg bijzondere aerodynamische ligfiets. In september 2013 werd ambitie realiteit, toen Sebastiaan Bowier een topsnelheid van 133,78 km/u bereikte in de VeloX 3, tijdens de World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain (Nevada, V.S.). Op dit moment is het team druk bezig met het voorbereiden van een nieuwe wereldsnelheidsrecordpoging in de VeloX 6. Top schaatser Jan Bos zal dit keer het record proberen te verbreken!
Link website: www.hptdelft.nl
Human Power Team

Nuon Solar Team
Nuna8 heeft in 2015 voor de zesde keer de wereldbeker naar Delft weten te halen. Met een totale tijd van 33:26:12 over 3022 km met Solar Team Twente op 8 minuten vlak achter zich. In de geschiedenis van de Bridgestone World Solar Challenge is de wedstrijd nog nooit zo spannend geweest.

Hoewel Nuna8 30 kilo lichter was dan Nuna7 en haar aerodynamische weerstand met 9% verminderd had, was de competitie sterker dan ooit gezien alle ontwerpen erg op elkaar leken: een asymmetrische vierwieler.

Het doel van het team is om de wereld te inspireren op het gebied van high-end technologieën en het promoten van duurzaamheid door het gebruik van duurzame energie.
Link website: www.nuonsolarteam.nl
Nuon Solar Team
RISE

Het ontwerp van de roeiboot is al decennia lang hetzelfde, de studenten van het nieuwe dreamteam zien veel mogelijkheden om de snelheid van de boot te vergroten. RISE heeft als missie het ontwerpen en bouwen van de innovatiefste en tegelijk snelste roeiboot ter wereld. Met deze boot wil RISE laten zien dat het mogelijk is om op draagvleugels te varen met een 4-persoonsroeiboot en daarmee de weerstand zo te verlagen dat er snelheden gehaald kunnen worden die met conventionele roeiboten niet mogelijk zijn. Inmiddels is het team een skiff aan het ontwikkelen.
Link website: www.risedelft.nl
RISE
WASUB
WASUB bestaat uit 28 studenten van de Technische Universiteit Delft. Deze studenten ontwerpen, bouwen en racen een door menskracht aangedreven onderzeeër. Afgelopen jaar is bij de International Submarine Races in de Verenigde Staten het wereldrecord verbroken door maar liefst met 7.42 knopen door het water te schieten! Op het moment van de Damen Raceroei Regatta is de nog snellere WASUB VI net gelanceerd.
Link website: www.wasub.nl
WASUB
Nova Electric Racing
Voorheen Nova Bike maar het team heeft de switch gemaakt naar een elektrische motor! In 2016 zullen zij als eerste Nederlandse team mee racen in de MotoE Cup. Een mooie uitdaging voor de studenten om dit milieu vriendelijke snelheidsmonster te maken! In 2015 nam het team nog deel aan de Supermono Championship, een wedstrijd voor de snelste en behendigste verbrandingsmotor.
Link website: www.novaracing.nl
Novabike
Dare
Het team van Delft Aerospace Rocket Engineering (DARE) zoekt het hoger op. Dare is een groep van ambitieuze studenten die een passie voor rakettenwetenschap delen. Het team droomt ervan om met hun zelf gebouwde raket een hoogte te bereiken van 100 km. In 2015 is het Europees amateur record gezet met de Stratos II+ met 21,5 km hoogte!
Link website: www.dare.tudelft.nl
Dare

white gradient