DreamTeams

Kom op zondag 7 mei 2017 vanaf 10.00 uur naar de Regattaboulevard en laat je inspireren door de gemotiveerde DreamTeams van de TU Delft! In de afgelopen tien jaar heeft de Technische Universiteit Delft een mooie reputatie opgebouwd, mede dankzij de DreamTeams. Dit zijn teams waarbij studenten samenwerken om een voertuig, of zelfs een raket te bouwen, om te racen tegen andere teams van over de hele wereld of wereldrecords te verbreken.

De volgende teams zijn dit jaar aanwezig op de wedstrijd:

  • Human Power Team
  • RISE
  • WASUB

Hieronder worden de teams voorgesteld.

Human Power Team
Het Human Power Team bestaat uit studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam, en bouwt sinds 2010 ieder jaar een speciale fiets met als doel de grenzen van de menselijke potentie te verleggen. De naam van dit hightech product is de VeloX. Gedurende de jaren is het team zeer succesvol geweest, met als hoogtepunt het behalen van het wereldsnelheidsrecord in 2013 met 134 km/u!

Anders dan de voorgaande jaren zal het team zich dit jaar specifiek richten op het wereldsnelheidsrecord voor vrouwen. Nederland is een echt fietsland waar vrouwen op internationaal niveau tot de top behoren. Daarom gaan wij de uitdaging aan om onze innovaties toe te passen op een VeloX ontwikkeld voor vrouwen. Tijdens de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC) in september 2017 zullen wij het huidige wereldrecord van 122 km/u aanvallen!

Ben je benieuwd naar hoe de beweginswetenschappers van het Human Power Team hun kennis over topsport toepassen, wil je meer informatie over onze vooraanstaande techniek, of ben je juist benieuwd hoe wij techniek en topsport bij elkaar brengen? Kom dan naar de lezing van het Human Power Team of bezoek de site.

Link website: www.hptdelft.nl


Het ontwerp van de roeiboot is al decennia lang hetzelfde, de studenten van RISE (Rowing Innovation and Sports Engineering) zien veel mogelijkheden om de snelheid van de boot te vergroten. RISE heeft als missie het ontwerpen en bouwen van de innovatiefste en tegelijk snelste roeiboot ter wereld. RISE heeft als eerste ter wereld laten zien dat het mogelijk is om op draagvleugels te varen met een 4-persoonsroeiboot (zie onderstaande foto). Op dit moment is het team bezig met het ontwikkelen van een skiff op hydrofoils, waarmee er door het verlagen van de weerstand snelheden gehaald kunnen worden die met conventionele roeiboten niet mogelijk zijn.

Link website: www.risedelft.nl
RISE

WASUB
WASUB is een dreamteam van de TU Delft aangevuld met studenten van de Haagse Hogeschool en VU Amsterdam. Elk jaar ontwerpen, bouwen en racen deze studenten een mens-aangedreven onderzeeër. Afgelopen jaren zijn de verscheidene WASUB teams hier goed in geslaagd en in 2015 heeft WASUB V zelfs het wereldsnelheidsrecord voor 1-persoons propeller mens-aangedreven onderzeeërs weten neer te zetten met maar liefst een snelheid van 7.42 knopen. Ook de WASUB VI was zeer succesvol en nam vorig jaar meerdere prijzen mee naar huis tijdens de European Internationals Submarine Races in Engeland.

Dit jaar is het de beurt aan het WASUB VII team om deze successen te evenaren. Zij hebben er echter voor gekozen om de uitdaging aan te gaan en dit in een andere categorie te doen, namelijk de 1-persoons niet propeller aangedreven klasse. Ben jij benieuwd naar welk aandrijfmechanisme het geworden is en hoe het precies werkt? Wil jij ervaren hoe het is om in een WASUB te varen? Kom dan de nieuwe boot aanschouwing bij de WASUB stand tijdens de Damen Raceroei Regatta of neem een kijkje op de WASUB website: www.wasub.nl.

TU DELFT SPORTS ENGINEERING INSTITUTE
Het doel van TU Delft Sports Engineering is het promoten en organiseren van onderzoek en onderwijs op het gebied van prestatieverbeteringen in sport en de promotie van sport, spel en oefening, wat resulteert in een gezonde samenleving.

SEI STUDENT BOARD
De missie van het Student Board is om een community van studenten te vormen. De Sports Engineering Institute Student Community wordt de plek waar studenten binnen de TU Delft zich kunnen aansluiten als ze geïnteresseerd zijn in sport & innovatie. De community kan gezien worden als een soort vereniging waar studenten zich bij kunnen aansluiten en waar binnen verschillende activiteiten zullen worden georganiseerd omtrent sport, engineering en daaruit volgende innovaties.

Vanuit deze studenten community kunnen studenten dus doorstromen naar de projecten binnen het Sports Engineering Institute, als afstudeerders, stagiaires, Phd´ers of in andere vormen.

Op de Damen Raceroei Regatta zal het Student Board van het Sports Enginering Institute aanwezig zijn op de Regattaboulevard om een demonstratie te geven van de innovatie die nu plaats vindt in de sportwereld: Schaatsen is een populaire sport en buiten de schaatsbaan om wordt er vaak getraind op een houten schaatsplank. Er wordt veel gebruik gemaakt van deze training mogelijkheid door professionele schaatsers. Embedded Fitness heeft een dergelijke oefenplank gekoppeld aan een game, waarbij middels sensortechniek de schaatsbeweging wordt omgezet in een voorwaartse beweging. Hierdoor kan men een parcours in een game schaatsen. Het parkoers is een mooie virtuele tour over natuurijs of een wedstrijd in een ijsstadion. Meer dan 15.000 mensen van jong tot oud hebben de schaatssimulator al geprobeerd en een highscore neergezet. Het leidt tot veel plezier en stimulans om zo goed en snel mogelijk het parcours af te leggen.

Voor meer informatie en vragen:
Site: http://sportsengineering.tudelft.nl/
Email: students-sportsengineering@tudelft.nl

white gradient